Telefon90 392 225 30 62

Hoşgeldiniz. Bugün

Ana Sayfa » Basın Açıklamaları » Din Görevlileri Birliği Başkanı İnik, Havadis Gazetesinin Yayınlarına İlişkin Basın Açıklaması Yaptı

Son günlerde Sn. Hüseyin Ekmekçi’nin Din İşleri Başkanlığı ve bunun üzerinden camiamızı hedef alan yazıları tüm Din Görevlilerimizin tepkisini çekmiştir. Maalesef Sn. Ekmekçi doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı ile bağdaşmayan haber ve yazılarına bir yenisini daha katmıştır. 05 Mart 2018 tarihinde yapmış olduğu haberde Din İşleri Başkanının “din adamlarını böldüğünü ” iddia etmiştir. Bu tamamen asılsızdır ve maksatlıdır. Aksine din görevlileri dernek ve sendika olarak ilk kez bu denli yek vücut olmuş, bir araya gelmiş ve sağlıklı hizmet etmeye başlamıştır.

Yine Sn. Ekmekçi haberinin devamında Din işleri Başkanı’nın  “güç devşirip imamları oradan oraya sürdüğü” şeklinde uçuk bir iddiada bulunmaktadır. Bu iddia da gerçeklerden uzak bir iddiadır ve doğru değildir. Çünkü din görevlilerinin görev değişikliği Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu’nun onayı ile yapılır ve gerek duyulduğunda görevlinin motivasyonu açısından da bu gereklidir. Kaldı ki ülkemizde bu birçok kurum tarafından da yapılmaktadır.

Camiler hiçbir kişinin rengine, diline, ırkına ve üstündeki kıyafetlere bakmadan her kesimi kucaklayan müstesna mabetlerdir. Bu mabetlerde kişi kurum ya da tarikat propagandası yapmamak şartı ile dini bilgileri yeterli görülenler yine bağlı bulundukları kurumdan izin alındığı takdirde dini vaaz ve nasihatler verilebilir. Maalesef yine Sn.  Ekmekçi bu konuyu da çarptırarak yanlış haber ve yazılar yazmak sureti ile hem Din İşleri Başkanlığını hem biz din görevlilerini zan altında bırakmıştır. Kendisinin iddia ettiği gibi herhangi bir tarikatın propagandası ve adı anılmışsa bunu ispatlamasını arzu ederiz.

Sayın Atalay kendini savunmaktan, ifadeden aciz değildir. Onun avukatlığına da soyunmadık. Fakat onun bulunduğu makam bizi temsil ediyor. Sn. Atalay yasal çerçevenin dışına çıktığında, mevzuata aykırı işlem yaptığında buna ilk sesini yükselten biz oluruz. Hal böyleyken Sayın Ekmekçi sürekli hale getirdiği, dairemizi hedef alan yayınlarıyla Din Görevlilerini olduğu kadar, sade ve samimi dindarları da rencide etmekte, suçluymuşlar algısı yaratmaya çalışmaktadır. Başka bir ifadeyle gazeteciliği anlamlandırmadığımız bir nedenle ve şekilde kötüye kullanmaktadır.

Din İşleri Başkanlığı ile alakalı yapılan ve doğru olmayan bu haberlerin hiç biri yine bu kuruma sorulmadan, doğruluğu araştırılmadan, tek taraflı yapılması düşündürücüdür. Uzun zamandan beridir her fırsatta yalan ve dedikodularla beslenip, Din İşleri Başkanlığına, başkanına ve bu camiaya karşı olan takıntı ve tutumumunuz asla kabul edilemez.

Doğru olmayan her iddia, iftiradır. İftira ise zulümdür. Zulümle âbâd olunmaz… Bir an önce bu tutumunuzu gözden geçirmeniz, bundan önceki incitici yayınlarınız için özür dilemeniz, evrensel gazetecilik anlayışı sınırları içerisine dönmeniz, topluma sorun üretmek değil, var olan sorunlara çözüm önerileri için yayınlar yapmanız camiamızın samimi beklentisidir.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

KKTC DİN GÖREVLİLERİ BİRLİĞİ

Yönetim Kurulu Adına